| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pomidory sparz, usuń skórkę, obierz mango pokrój w drobną kosteczkę, szalotkę pokrój w drobną kosteczkę, posiekaj czosnek kolendrę, chili, imbir. Obierz ze skóry zetrzyj na tarce. |
| Krok 2 |
| Kurczaka pokrój w paseczki, oprósz przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Odstaw na bok do zamarynowania na kilka godzin. |
| Krok 3 |
| Po tym czasie mięso obsmaż na rozgrzanym oleju, przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż szalotkę, chili i czosnek. Gdy szalotka się delikatnie zarumieni, dodaj brązowy cukier i smaż, aż ulegnie on karmelizacji. Następnie dodaj imbir, mango, wiórki kokosowe, pomidory, curry w proszku i ocet. |
| Krok 4 |
| Wszystko razem smaż, aż ocet niemal w całości odparuje, dodaj napój kokosowy i kurczaka . Wszystko razem duś dwie trzy minuty. |