Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem

3


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
pierś z kurczaka 300 gramów
biała część pora 1 sztuka
zielona część pora1 sztuka
masło1 łyżeczka
ser żółty2 plastry
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 łyżka
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka opłukac pod bieżącą wodą i natrzeć Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr oraz Naturalną przyprawą do kurczaka pikantną Knorr.
Krok 2
Kawałki pora pokrój w obrączki i zeszklij na maśle doprawiając odrobiną smażonej cebulki w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Piersi zawinąc w folie aluminiową formując paczuszki z pusta przestrzenią w środku (aby stworzyła wewnątrz para). Piec ok. 20 minut- sprawdzić patyczkiem czy mięso wewnątrz nie jest surowe. Gdy mięso jest dobre rozwinąc folię, na każdy kawałek położyc przesmazony por i paski sera żółtego. Piec do rozpuszczenia się sera
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl