Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 300 gramów
  • biała część pora - 1 sztuka
  • zielona część pora - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • ser żółty - 2 plastry
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka opłukac pod bieżącą wodą i natrzeć Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr oraz Naturalną przyprawą do kurczaka pikantną Knorr.
  2. Kawałki pora pokrój w obrączki i zeszklij na maśle doprawiając odrobiną smażonej cebulki w mini kostkach Knorr.
  3. Piersi zawinąc w folie aluminiową formując paczuszki z pusta przestrzenią w środku (aby stworzyła wewnątrz para). Piec ok. 20 minut- sprawdzić patyczkiem czy mięso wewnątrz nie jest surowe. Gdy mięso jest dobre rozwinąc folię, na każdy kawałek położyc przesmazony por i paski sera żółtego. Piec do rozpuszczenia się sera