Piersi indycze w ziołach

Składniki:

  • podwójna pierś z indyka
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • sok z limetki - 1 łyżka
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • bazylia - 1 łyżka
  • Tymianek z Polski Knorr - 0.5 łyżek
  • oregano
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • Imbir z Nigerii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • wytrawne czerwone wino - 0.5 szklanek
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • sól

Sposób przygotowania:

  1. Pierś umyj i wyczyść z błonek. Następnie pokrój ją na niezbyt dużą kostkę.
  2. Przełóż indyka do miski, polej sokiem z cytryn, oprósz solą i pieprzem. Dodaj do tego wyciśnięty czosnek i zioła oraz oliwę. Włóż do lodówki na pół godziny.
  3. Po tym czasie wrzuć mięso na rozgrzany tłuszcz na patelni i smaż do lekkiego zrumienienia. Zmniejsz ogień, dodaj wino i duś do miękkości.