Piersi kurczaka tandoori

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • kasza kuskus - 1 szklanka
  • bulion warzywny - 1 szklanka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • jogurt naturalny - 1 opakowanie
  • curry - 1 łyżeczka
  • kurkuma - 1 łyżeczka
  • papryka - 1 łyżeczka
  • imbir - 1 łyżeczka
  • mielona kolendra - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w dużą kostkę i odstaw.
  2. Do miski wlej jogurt, dosyp curry, kurkumę, paprykę, zmiażdżony czosnek, starty imbir, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr. Wymieszaj dokładnie.
  3. Do powstałej marynaty wrzuć kurczaka, zamieszaj i odstaw do lodówki na noc.
  4. Następnego dnia piecz kurczaka przez pół godziny w naczyniu żaroodpornym.
  5. Zalej wrzącym bulionem kuskus, przypraw papryką słodką, przykryj i odstaw na kilka minut. Serwuj kurczaka na kaszy polanego raitą