Piersi kurczaka tandoori

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 2 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
kasza kuskus1 szklanka
bulion warzywny1 szklanka
ząbki czosnku3 sztuki
jogurt naturalny1 opakowanie
curry1 łyżeczka
kurkuma1 łyżeczka
papryka1 łyżeczka
imbir1 łyżeczka
mielona kolendra1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój mięso w dużą kostkę i odstaw.
Krok 2
Do miski wlej jogurt, dosyp curry, kurkumę, paprykę, zmiażdżony czosnek, starty imbir, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr. Wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Do powstałej marynaty wrzuć kurczaka, zamieszaj i odstaw do lodówki na noc.
Krok 4
Następnego dnia piecz kurczaka przez pół godziny w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Zalej wrzącym bulionem kuskus, przypraw papryką słodką, przykryj i odstaw na kilka minut. Serwuj kurczaka na kaszy polanego raitą
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl