Piersi kurczaka w orzechach

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
olej6 łyżek
pierś z kurczaka 400 gramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr2 łyżki
orzechy włoskie150 gramów
białko z jajek5 sztuk
mąka kukurydziana5 łyżek
sherry2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Piersi umyj i pokrój na cieniutkie paseczki. Mięso polej sherry, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 20 minut.
Krok 2
W tym czasie drobno posiekaj orzechy, a białko z pięciu jaj lekko ubij.
Krok 3
Następnie obtaczaj je w orzechach. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż na złoto.
Krok 4
Dodaj do białka mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
Krok 5
Kawałki kurczaka odsącz i zanurzaj w białku z mąką.
Krok 6
Odsącz i podawaj jako samodzielna zakąska lub z ryżem.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl