|
Składniki | ||
olej | 6 łyżek | |
pierś z kurczaka | 400 gramów | |
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
orzechy włoskie | 150 gramów | |
białko z jajek | 5 sztuk | |
mąka kukurydziana | 5 łyżek | |
sherry | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi umyj i pokrój na cieniutkie paseczki. Mięso polej sherry, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 20 minut. |
Krok 2 |
W tym czasie drobno posiekaj orzechy, a białko z pięciu jaj lekko ubij. |
Krok 3 |
Następnie obtaczaj je w orzechach. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż na złoto. |
Krok 4 |
Dodaj do białka mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj. |
Krok 5 |
Kawałki kurczaka odsącz i zanurzaj w białku z mąką. |
Krok 6 |
Odsącz i podawaj jako samodzielna zakąska lub z ryżem. |
Autor: garlic |