Piersi kurczaka w sosie curry

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżki
ryż jaśminowy najlepiej wcześniej ugotowany200 gramów
banan2 sztuki
jogurt naturalny1 opakowanie
miód1 łyżeczka
słodka śmietana250 mililitrów
przyprawa curry1 łyżeczka
ostra musztarda1 łyżeczka
jajko1 sztuka
mąka2 łyżki
bułka tarta3 łyżki
pieprz cayenne1 szczypta
olej słonecznikowy100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Zmieszaj jogurt z musztardą, miodem, curry oraz marynatą Knorr.
Krok 2
Na drugi dzień rozgrzej olej na patelni i podsmaż kurczaka na niewielkim ogniu.
Krok 3
Dolej trochę wody oraz śmietanę i duś przez kwadrans. Dopraw pieprzem cayenne
Krok 4
Pokrój banany w plastry, obtocz je w mące, jajku oraz bułce tartej i usmaż na pozostałym tłuszczu.
Krok 5
Podawaj wszystko razem z ryżem jaśminowym.
Krok 6
Powstałą marynatą zalej pocięte w kostkę mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na noc.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl