| |||||||||
| Składniki | ||
| piersi z kurczaka | 4 sztuki | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 4 łyżki | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| orzechy pistacjowe | 1 opakowanie | |
| ser pleśniowy niebieski miękki | 150 gramów | |
| olej | 0.5 szklanek | |
| masło | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso oczyść z żyłek i błon. Następnie długim i cienkim nożem zrób nacięcie po środku mięsa, aby powstała kieszonka. |
| Krok 2 |
| Pistacje obierz z łupinek i posiekaj. |
| Krok 3 |
| Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, orzechami i posiekaną natką. |
| Krok 4 |
| Takim farszem nadziewaj mięso. |
| Krok 5 |
| Z wierzchu skrop mięso olejem i posyp obficie przyprawą Knorr. |
| Krok 6 |
| Mięso grilluj powoli około 10-12 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem. |
| Autor: przepisy.pl |