|
Składniki | ||
piersi z kurczaka | 4 sztuki | |
Przyprawa do mięs Knorr | 4 łyżki | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
orzechy pistacjowe | 1 opakowanie | |
ser pleśniowy niebieski miękki | 150 gramów | |
olej | 0.5 szklanek | |
masło | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oczyść z żyłek i błon. Następnie długim i cienkim nożem zrób nacięcie po środku mięsa, aby powstała kieszonka. |
Krok 2 |
Pistacje obierz z łupinek i posiekaj. |
Krok 3 |
Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, orzechami i posiekaną natką. |
Krok 4 |
Takim farszem nadziewaj mięso. |
Krok 5 |
Z wierzchu skrop mięso olejem i posyp obficie przyprawą Knorr. |
Krok 6 |
Mięso grilluj powoli około 10-12 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem. |
Autor: przepisy.pl |