Piersi kurczaka z serem pleśniowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 4 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • orzechy pistacjowe - 1 opakowanie
  • ser pleśniowy niebieski miękki - 150 gramów
  • olej - 0.5 szklanek
  • masło - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z żyłek i błon. Następnie długim i cienkim nożem zrób nacięcie po środku mięsa, aby powstała kieszonka.
  2. Pistacje obierz z łupinek i posiekaj.
  3. Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, orzechami i posiekaną natką.
  4. Takim farszem nadziewaj mięso.
  5. Z wierzchu skrop mięso olejem i posyp obficie przyprawą Knorr.
  6. Mięso grilluj powoli około 10-12 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.