Piersi kurczaka z ziołami w sosie jogurtowym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 1 szklanka
  • kwaśna śmietana - 0.25 szklanek
  • limonka - 1 sztuka
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • kolendra - 0.25 łyżeczek
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • Tymianek z Polski Knorr - 0.25 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Jogurt wymieszaj ze śmietaną, dodaj sok z limonki, oregano, tymianek, kolendrę oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.
  2. Brytfankę wysmaruj tłuszczem, przełóż do niej piersi. Piecz 20 minut w 190 stopniach.
  3. Wyjmij, przewróć piesi, polej powstałym sosem i piecz jeszcze 15 minut.
  4. Wyłącz piekarnik, piersi przykryj folią aluminiową i pozostaw tam jeszcze 10 minut.