PRZEPISY.PL
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - autor: Piotr Murawski

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
628
osób dodało do Mniamlisty
628
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • posiekana natka pietruszki2 łyżki
  • oliwa z oliwek3 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami – krok 1

Krok 1

Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami – krok 2

Krok 2

Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na około 30 minut do zamarynowania.
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami – krok 3

Krok 3

Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami – krok 4

Krok 4

Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami – krok 5

Krok 5

W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

77
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
2409
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
113
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
232
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe