| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pierś z kurczaka pokrój w paski i oprósz przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. |
| Krok 2 |
| Suszone pomidory pokrój w paski, czosnek w plastry. |
| Krok 3 |
| Rozgrzej oliwę na patelni i usmaż kurczaka, dodając po chwili czosnek oraz pomidory. |
| Krok 4 |
| Mięso odsącz z nadmiaru tłuszczu, odkładając je na ręczniki papierowe, przestudź. |
| Krok 5 |
| Z ciasta francuskiego wykrój prostokąty. Wymieszaj żółtka z łyżką wody i szczyptą soli do smaku. Następnie każdy prostokąt posmaruj masą żółtkową. Z pozostałego ciasta wykrój cienkie paski, nałóż je na oba dłuższe boki prostokątów i także posmaruj żółtkiem. Przełóż ciasto na blaszkę wyłożoną pergaminem. |
| Krok 6 |
| Na przygotowane ciasto francuskie wyłóż przesmażonego kurczaka, ćwiartki pomidorków cherry i pokruszony ser pleśniowy. Posyp je tymiankiem lub ziołami prowansalskimi. |
| Krok 7 |
| Piecz w nagrzanym do 180ºC piekarniku przez około 20 minut. |