Piersi z kurczaka z boczkiem

44


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka4 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżki
boczek wędzony8 plastrów
Tymianek z Polski Knorr1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Każdą z piersi przekrój wzdłuż na pół, uzyskując grube paluszki.
Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z tymiankiem i oprósz piersi z każdej strony.
Krok 3
Kawałki kurczaka zawiń w plastry boczku, a następnie ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 10-15 minut. Podawaj z ziemniaczanym puree i chrupiącą sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl