| |||||||||
| Składniki | ||
| filety z kurczaka | 400 gramów | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
| makaron wstążki | 200 gramów | |
| papryka żółta | 0.5 sztuk | |
| papryka zielona | 0.5 sztuk | |
| papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
| cebula | 1 sztuka | |
| kapusta pekińska | 200 gramów | |
| marchew | 1 sztuka | |
| sos sojowy | 2 łyżeczki | |
| sos chilli | 2 łyżeczki | |
| olej do smażenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Podsmaż na rozgrzanym oleju. |
| Krok 2 |
| Kapustę, paprykę i marchewki obierz i pokrój w kostkę, podduś do miękkości. |
| Krok 3 |
| Makaron ugotuj, odcedź i podsmaż. |
| Krok 4 |
| Dodaj wraz z mięsem do podduszonych warzyw, wymieszaj. Dopraw sosami chili i sojowym. |
| Autor: garlic |