Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku

Składniki:

  • filety z kurczaka - 400 gramów
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • makaron wstążki - 200 gramów
  • papryka żółta - 0.5 sztuk
  • papryka zielona - 0.5 sztuk
  • papryka czerwona - 0.5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska - 200 gramów
  • marchew - 1 sztuka
  • sos sojowy - 2 łyżeczki
  • sos chilli - 2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Kapustę, paprykę i marchewki obierz i pokrój w kostkę, podduś do miękkości.
  3. Makaron ugotuj, odcedź i podsmaż.
  4. Dodaj wraz z mięsem do podduszonych warzyw, wymieszaj. Dopraw sosami chili i sojowym.