Piersi z kurczaka ze szpinakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 400 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • ser topiony śmietankowy - 100 gramów
  • śmietana - 200 gramów
  • mrożony szpinak - 450 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż, dodaj posiekany czosnek i cebulę, przesmaż razem.
  2. Wlej śmietanę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, aby danie nabrało wyrazistego, pełnego smaku. Wrzuć odciśnięty szpinak.
  3. Dodawaj po kawałku serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem.