Pijak z ananasem
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 5 sztuk
  • cukier - 0.75 szklanek
  • mąka - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • pokrojone orzechy włoskie - 1 szklanka
  • wiórki kokosowe - 1 szklanka
  • kakao - 3 łyżki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • rodzynki - 0.5 szklanek
  • ananas z puszki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ubić z cukrem na gęstą masę i dodać mąkę z proszkiem.
  2. Zamieszać.
  3. Piec około 15 minut.
  4. Kasię, cukier, kakao zagotować i dodać do masy orzechy, kokos, rodzynki z alkoholem i ananas pokrojony w kostki.
  5. Wszystko wymieszać i wylać na suchy biszkopt.