Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto kokosowo - makowe: Białka ubić z cukrem na pianę. |
Krok 2 |
Dodać wiórki i mak. |
Krok 3 |
Piec w temp. 220 C przez 20-30 min. |
Krok 4 |
Masa: Ugotować budyń waniliowy dodając 6 żółtek i 3 łyżki cukru. |
Krok 5 |
Rozetrzeć 1 kostkę Kasi, stopniowo dodając ostudzony budyń. |
Krok 6 |
Polewa: Wyżej wymienione składniki zagotować, zdjąć z ognia - dodać 1 łyżkę żelatyny (żelatyna ma być rozpuszczona w 2 łyżkach gorącej wody). |
Krok 7 |
Na wystudzony i upieczony spód makowo-wiórkowy wyłożyć masę. |
Krok 8 |
Na masie ułożyć biszkopty namoczone w roztworze (wódka 15% + woda). |
Krok 9 |
Wszystko polać polewą czekoladową i posypać posypką lub wiórkami. |
Krok 10 |
Można dodatkowo upiec spód biszkoptowy z 2 jaj. |
Krok 11 |
Wtedy kładziemy spód biszkoptowy, masę, spód makowo-wiórkowy, masę, biszkopty, polewa. |