| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto kokosowo - makowe: Białka ubić z cukrem na pianę. |
| Krok 2 |
| Dodać wiórki i mak. |
| Krok 3 |
| Piec w temp. 220 C przez 20-30 min. |
| Krok 4 |
| Masa: Ugotować budyń waniliowy dodając 6 żółtek i 3 łyżki cukru. |
| Krok 5 |
| Rozetrzeć 1 kostkę Kasi, stopniowo dodając ostudzony budyń. |
| Krok 6 |
| Polewa: Wyżej wymienione składniki zagotować, zdjąć z ognia - dodać 1 łyżkę żelatyny (żelatyna ma być rozpuszczona w 2 łyżkach gorącej wody). |
| Krok 7 |
| Na wystudzony i upieczony spód makowo-wiórkowy wyłożyć masę. |
| Krok 8 |
| Na masie ułożyć biszkopty namoczone w roztworze (wódka 15% + woda). |
| Krok 9 |
| Wszystko polać polewą czekoladową i posypać posypką lub wiórkami. |
| Krok 10 |
| Można dodatkowo upiec spód biszkoptowy z 2 jaj. |
| Krok 11 |
| Wtedy kładziemy spód biszkoptowy, masę, spód makowo-wiórkowy, masę, biszkopty, polewa. |