| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Kasię utrzeć na puszystą masę z cukrem i 8 żółtkami. |
| Krok 2 |
| Następnie dodać 2 łyżki kakao, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. |
| Krok 3 |
| Na końcu dodać pianę z 8 białek. |
| Krok 4 |
| Piec około 60 minut w temp. 180 stopni. |
| Krok 5 |
| Upieczone ciasto przekroić. |
| Krok 6 |
| Posmarować marmoladą i złożyć. |
| Krok 7 |
| Masa I: Orzechy zemleć w maszynce, dodać oba cukry i zalać wódką tak, aby dało się łatwo rozsmarować na placku. |
| Krok 8 |
| Masa II : Jajka ubić na parze z cukrem. |
| Krok 9 |
| Kakao zaparzyć wrzącą wódką. |
| Krok 10 |
| Kasię dobrze utrzeć, następnie połączyć z kakao. |
| Krok 11 |
| Dodawać masę jajeczną i kontynuować ucieranie. |
| Krok 12 |
| Składamy placek: ciasto kakaowe z marmoladą, masa I orzechowa, masa II, polewamy polewą. |