Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Kasię utrzeć na puszystą masę z cukrem i 8 żółtkami. |
Krok 2 |
Następnie dodać 2 łyżki kakao, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. |
Krok 3 |
Na końcu dodać pianę z 8 białek. |
Krok 4 |
Piec około 60 minut w temp. 180 stopni. |
Krok 5 |
Upieczone ciasto przekroić. |
Krok 6 |
Posmarować marmoladą i złożyć. |
Krok 7 |
Masa I: Orzechy zemleć w maszynce, dodać oba cukry i zalać wódką tak, aby dało się łatwo rozsmarować na placku. |
Krok 8 |
Masa II : Jajka ubić na parze z cukrem. |
Krok 9 |
Kakao zaparzyć wrzącą wódką. |
Krok 10 |
Kasię dobrze utrzeć, następnie połączyć z kakao. |
Krok 11 |
Dodawać masę jajeczną i kontynuować ucieranie. |
Krok 12 |
Składamy placek: ciasto kakaowe z marmoladą, masa I orzechowa, masa II, polewamy polewą. |