Pikantna fasolka po bretońsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • biała fasola - 400 gramów
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 300 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • świeży tymianek gałązka - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namocz w wodzie przez całą noc. Następnie ugotuj na półtwardo.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku. Dodaj koncentrat i posiekaną papryczkę.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody, wlej do garnka z cebulą i koncentratem, a następnie zagotuj.
  4. Wsyp fasolę i gotuj jeszcze kilka, kilkanaście minut do momentu, gdy będzie miękka. Podawaj na ciepło z pieczywem. Udekoruj gałązką świeżych ziół.