Przygotowanie |
Krok 1 |
Suchą fasolkę namocz w letniej, przegotowanej wodzie przez co najmniej 8 h. Po tym czasie ugotuj fasolkę w tej samej wodzie przez ok. 30 minut, aż będzie miękka. |
Krok 2 |
Cebulę i czosnek posiekaj. Kiełbasę chorizo pokrój na pół plasterki. |
Krok 3 |
Usmaż kiełbasę na suchej patelni i poczekaj, aż tłuszcz się wytopi. Następnie dodaj cebulę i czosnek. |
Krok 4 |
Gdy składniki zrobię się rumiane, dodaj koncentrat pomidorowy i całość smaż przez kilka minut, po czym wrzuć do gotującej się fasolki. |
Krok 5 |
Teraz dodaj majeranek oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj jeszcze ok. 20 minut, aż fasolka zgęstnieje. Podawaj najlepiej z pieczywem. |