Pikantna fasolka z chorizo

19


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
drobna biała fasolka sucha150 gramów
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr1 sztuka
kiełbasa chorizo2 sztuki
koncentrat pomidorowy1 opakowanie
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
majeranek1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Suchą fasolkę namocz w letniej, przegotowanej wodzie przez co najmniej 8 h. Po tym czasie ugotuj fasolkę w tej samej wodzie przez ok. 30 minut, aż będzie miękka.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Kiełbasę chorizo pokrój na pół plasterki.
Krok 3
Usmaż kiełbasę na suchej patelni i poczekaj, aż tłuszcz się wytopi. Następnie dodaj cebulę i czosnek.
Krok 4
Gdy składniki zrobię się rumiane, dodaj koncentrat pomidorowy i całość smaż przez kilka minut, po czym wrzuć do gotującej się fasolki.
Krok 5
Teraz dodaj majeranek oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj jeszcze ok. 20 minut, aż fasolka zgęstnieje. Podawaj najlepiej z pieczywem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl