| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Suchą fasolkę namocz w letniej, przegotowanej wodzie przez co najmniej 8 h. Po tym czasie ugotuj fasolkę w tej samej wodzie przez ok. 30 minut, aż będzie miękka. |
| Krok 2 |
| Cebulę i czosnek posiekaj. Kiełbasę chorizo pokrój na pół plasterki. |
| Krok 3 |
| Usmaż kiełbasę na suchej patelni i poczekaj, aż tłuszcz się wytopi. Następnie dodaj cebulę i czosnek. |
| Krok 4 |
| Gdy składniki zrobię się rumiane, dodaj koncentrat pomidorowy i całość smaż przez kilka minut, po czym wrzuć do gotującej się fasolki. |
| Krok 5 |
| Teraz dodaj majeranek oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj jeszcze ok. 20 minut, aż fasolka zgęstnieje. Podawaj najlepiej z pieczywem. |