|
Składniki | ||
cukier | 1 łyżeczka | |
imbir | 1 łyżeczka | |
oliwa | 1 łyżeczka | |
dymka | 2 sztuki | |
gwiazdka anyżu | 5 sztuk | |
wytrawne wino | 50 mililitrów | |
wątróbki | 200 gramów | |
przyprawa do zup | 3 łyżki | |
żołądki | 200 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Żołądki oczyść, umyj, włóż do rondla i zalej małą ilością wody i 0,7 kieliszka wina. Duś na małym ogniu. |
Krok 2 |
Wątróbki umyj. |
Krok 3 |
Cebulę posiekaj. |
Krok 4 |
Gdy żołądki będą prawie miękkie dodaj umyte wątróbki, posiekane cebulki, imbir, przyprawę do zup, anyż i resztę wina. |
Krok 5 |
Pod koniec duszenia dodaj cukier i oliwę. |
Autor: pasibrzuch |