Pikantna przystawka z żołądków

0


Łatwe


45 min.


5 os.

Składniki
cukier1 łyżeczka
imbir1 łyżeczka
oliwa1 łyżeczka
dymka 2 sztuki
gwiazdka anyżu5 sztuk
wytrawne wino50 mililitrów
wątróbki200 gramów
przyprawa do zup3 łyżki
żołądki200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Żołądki oczyść, umyj, włóż do rondla i zalej małą ilością wody i 0,7 kieliszka wina. Duś na małym ogniu.
Krok 2
Wątróbki umyj.
Krok 3
Cebulę posiekaj.
Krok 4
Gdy żołądki będą prawie miękkie dodaj umyte wątróbki, posiekane cebulki, imbir, przyprawę do zup, anyż i resztę wina.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj cukier i oliwę.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl