| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| cukier | 1 łyżeczka | |
| imbir | 1 łyżeczka | |
| oliwa | 1 łyżeczka | |
| dymka | 2 sztuki | |
| gwiazdka anyżu | 5 sztuk | |
| wytrawne wino | 50 mililitrów | |
| wątróbki | 200 gramów | |
| przyprawa do zup | 3 łyżki | |
| żołądki | 200 gramów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Żołądki oczyść, umyj, włóż do rondla i zalej małą ilością wody i 0,7 kieliszka wina. Duś na małym ogniu. | 
| Krok 2 | 
| Wątróbki umyj. | 
| Krok 3 | 
| Cebulę posiekaj. | 
| Krok 4 | 
| Gdy żołądki będą prawie miękkie dodaj umyte wątróbki, posiekane cebulki, imbir, przyprawę do zup, anyż i resztę wina. | 
| Krok 5 | 
| Pod koniec duszenia dodaj cukier i oliwę. | 
| Autor: pasibrzuch |