Pikantna sałatka z indykiem

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z indyka40 dekagramów
Przyprawa do kurczaka Knorr2 łyżki
pomidor1 sztuka
rzodkiewka2 pęczki
ogórek0.5 sztuk
dymka 1 pęczek
musztarda1 łyżka
oliwa4 łyżki
tłuszcz
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z indyka po opłukaniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. smaż po kilka minut z każdej strony. Przestudź.
Krok 2
Mięso ostudź i pokrój na paski 2-3cm.
Krok 3
Dymkę i rzodkiewkę pokrój na plasterki. Ogórka, pomidora (najpierw sparzyć) obrać i pokroić w kostki. Szczypior z dymki drobno pokrój.
Krok 4
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, oliwą i musztardą.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.
Autor: MartaSPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl