Pikantna sałatka z indykiem

Składniki:

  • pierś z indyka - 40 dekagramów
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • pomidor - 1 sztuka
  • rzodkiewka - 2 pęczki
  • ogórek - 0.5 sztuk
  • dymka - 1 pęczek
  • musztarda - 1 łyżka
  • oliwa - 4 łyżki
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z indyka po opłukaniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. smaż po kilka minut z każdej strony. Przestudź.
  2. Mięso ostudź i pokrój na paski 2-3cm.
  3. Dymkę i rzodkiewkę pokrój na plasterki. Ogórka, pomidora (najpierw sparzyć) obrać i pokroić w kostki. Szczypior z dymki drobno pokrój.
  4. Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, oliwą i musztardą.
  5. Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.