Pikantna zapiekanka bolońska
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron kolanka - 300 gramów
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone - 300 gramów
  • pomidory pelatti - 400 gramów
  • starty żółty ser - 100 gramów
  • świeże oregano - 0.5 pęczków
  • sól - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • woda - 150 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.
  2. Mięso przesmaż na rozgrzanej patelni, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.
  3. Następnie dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, listki oregano oraz 150 ml wody. Zagotuj.
  4. Gotowy sos wymieszaj z makaronem i całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 175 st. C przez 25 minut.