Pikantna zupa krem z pomidorów

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
czosnek 4 sztuki
pomidor malinowy5 sztuk
posiekany szczypiorek1 pęczek
sól do smaku1.5 łyżeczek
cukier do smaku 2 łyżeczki
chilli1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory, cebulę oraz czosnek, włożyć do naczynia żaroodpornego podlać łyżeczką oliwy z oliwek lub zwykłego oleju i piec w ok 180 stopniach do miękkości (aż skórka na pomidorach zacznie się rozchodzić).
Krok 2
Zawartość naczynia żaroodpornego wyłożyć na deskę do krojenia i poczekać aż przestygnie. Po tym czasie pomidory obrać ze skórki oraz pokroić w ćwiartki.
Krok 3
Wszystko to wrzucamy do blendera kielichowego lub naczynia w którym będziemy blendować. Dolewamy ok 300 ml wody z bulionem warzywnym i wszystko razem z przyprawami blendujemy, podgrzewamy wszystko w garnku i zasypujemy szczypiorkiem posiekanym:) smacznego:)
Autor: aniolek891Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl