|
Składniki | ||
pieprz | ||
pieczarki | 500 gramów | |
jajko | 1 sztuka | |
sól | ||
mąka | 1 łyżka | |
papryka | 1 sztuka | |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki | |
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
mięso mielone | 500 gramów | |
kukurydza | 1 opakowanie | |
papryka mielona | 1 łyżka | |
czerwona fasola | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody. |
Krok 2 |
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru. |
Krok 3 |
Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju. |
Krok 4 |
Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą. |
Krok 5 |
Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy. |
Autor: pasibrzuch |