Pikantna zupa po meksykańsku

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • pieprz
  • pieczarki - 500 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • sól
  • mąka - 1 łyżka
  • papryka - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • mięso mielone - 500 gramów
  • kukurydza - 1 opakowanie
  • papryka mielona - 1 łyżka
  • czerwona fasola - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody.
  2. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru.
  3. Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju.
  4. Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą.
  5. Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy.