| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | ||
| pieczarki | 500 gramów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| sól | ||
| mąka | 1 łyżka | |
| papryka | 1 sztuka | |
| koncentrat pomidorowy | 3 łyżki | |
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| mięso mielone | 500 gramów | |
| kukurydza | 1 opakowanie | |
| papryka mielona | 1 łyżka | |
| czerwona fasola | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody. |
| Krok 2 |
| Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru. |
| Krok 3 |
| Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju. |
| Krok 4 |
| Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą. |
| Krok 5 |
| Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy. |
| Autor: pasibrzuch |