Pikantna zupa po meksykańsku

2


Średnie


45 min.


7 os.

Składniki
pieprz
pieczarki500 gramów
jajko1 sztuka
sól
mąka1 łyżka
papryka1 sztuka
koncentrat pomidorowy3 łyżki
Rosół z kury Knorr2 sztuki
mięso mielone500 gramów
kukurydza1 opakowanie
papryka mielona1 łyżka
czerwona fasola1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kostki rosołowe zagotuj z 2 litrach wody.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki i wrzuć do gotującego się wywaru.
Krok 3
Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj do zupy razem z pokrojoną papryką, osączoną kukurydzą i fasolą.
Krok 5
Mąkę rozpuść w wodzie, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej do zupy.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl