Pikantna zupa serowa z pomidorami
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • ser topiony gouda - 100 gramów
  • ser topiony ementaler - 200 gramów
  • niewielki kawałek wędzonego boczku - 1 sztuka
  • pomidor - 3 sztuki
  • starta gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczek
  • ostra papryka w proszku - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Boczek kroimy w niewielką kosteczkę. Zalewamy litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut.
  2. Serki kroimy w małe kawałki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do wywaru.
  3. Przyprawiamy gałką muszkatołową, papryką oraz kostką Knorr. Gotujemy mieszając, aż serek całkowicie się rozpuści.
  4. Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami.