| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filet z kurczaka oczyść z błonek, opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. |
| Krok 2 |
| Następnie pokrój w cienkie paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, świeżo mielonym pieprzu i oleju. Gotowego kurczaka podsmaż na patelni na rumiany kolor. |
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a papryczkę chili posiekaj. Dodaj czarną fasolę i podsmaż je razem z mięsem.
|
| Krok 4 |
| Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. |
| Krok 5 |
| Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę. |
| Krok 6 |
| Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni. |