Przygotowanie |
Krok 1 |
Filet z kurczaka oczyść z błonek, opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. |
Krok 2 |
Następnie pokrój w cienkie paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, świeżo mielonym pieprzu i oleju. Gotowego kurczaka podsmaż na patelni na rumiany kolor. |
Krok 3 |
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a papryczkę chili posiekaj. Dodaj czarną fasolę i podsmaż je razem z mięsem.
|
Krok 4 |
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. |
Krok 5 |
Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę. |
Krok 6 |
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni. |