Pikantne burrito z kurczakiem

34


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
filet z kurczaka 300 gramów
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
tortilla pszenna 4 sztuki
cebula czerwona1 sztuka
czarna fasola z puszki0.5 szklanek
papryka czerwona1 sztuka
papryczka chili2 sztuki
papryka żółta1 sztuka
papryka0.5 łyżek
pieprz czarny mielony0.5 łyżeczek
świeża kolendra1 pęczek
tarta mozarella light100 gramów
olej50 mililitrów
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Filet z kurczaka oczyść z błonek, opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Następnie pokrój w cienkie paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, świeżo mielonym pieprzu i oleju. Gotowego kurczaka podsmaż na patelni na rumiany kolor.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a papryczkę chili posiekaj. Dodaj czarną fasolę i podsmaż je razem z mięsem.
Krok 4
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.
Krok 5
Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
Krok 6
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl