Pikantne ciasto z boczkiem

1


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
boczek500 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
mąka400 gramów
jajka4 sztuki
biały ser trzykrotnie mielony150 gramów
biały ser półtłusty200 gramów
plastry żółtego sera12 sztuk
kwaśna śmietana200 mililitrów
proszek do pieczenia2 łyżki
olej125 mililitrów
sól1 łyżka
jajko1 sztuka
mleko6 łyżek
słodka mielona papryka
Przygotowanie
Krok 1
Biały ser mielony wymieszaj z jajkiem, solą, mlekiem i olejem. Potem do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrób ciasto.
Krok 2
Następnie rozwałkuj je na czystym stole posypanym mąką. Na koniec wysmaruj blachę margaryną i rozłóż ciasto.
Krok 3
Potem boczek pokrój w cienkie plasterki lub kostkę i ułóż na cieście.
Krok 4
Kwaśna smietanę wymieszaj z białym serem półtłustym i jajkami. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Plastry boczku zalej powstałą masą serową.
Krok 6
Piez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po tym czasie wyjmij ciasto, połóż plastry zółtego sera i posyp papryką do smaku. Włóż na kolejne 5 minut (tak aby ser się roztopił).
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl