Pikantne ciasto z boczkiem

1


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
olej125 mililitrów
jajko1 sztuka
sól1 łyżka
mleko6 łyżek
jajka4 sztuki
boczek500 gramów
mąka400 gramów
proszek do pieczenia2 łyżki
kwaśna śmietana200 mililitrów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
słodka mielona papryka
plastry żółtego sera12 sztuk
biały ser półtłusty200 gramów
biały ser trzykrotnie mielony150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Biały ser mielony wymieszaj z jajkiem, solą, mlekiem i olejem. Potem do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrób ciasto.
Krok 2
Następnie rozwałkuj je na czystym stole posypanym mąką. Na koniec wysmaruj blachę margaryną i rozłóż ciasto.
Krok 3
Potem boczek pokrój w cienkie plasterki lub kostkę i ułóż na cieście.
Krok 4
Kwaśna smietanę wymieszaj z białym serem półtłustym i jajkami. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Plastry boczku zalej powstałą masą serową.
Krok 6
Piez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po tym czasie wyjmij ciasto, połóż plastry zółtego sera i posyp papryką do smaku. Włóż na kolejne 5 minut (tak aby ser się roztopił).
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl