| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biały ser mielony wymieszaj z jajkiem, solą, mlekiem i olejem. Potem do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrób ciasto.
|
| Krok 2 |
| Następnie rozwałkuj je na czystym stole posypanym mąką. Na koniec wysmaruj blachę margaryną i rozłóż ciasto. |
| Krok 3 |
| Potem boczek pokrój w cienkie plasterki lub kostkę i ułóż na cieście. |
| Krok 4 |
| Kwaśna smietanę wymieszaj z białym serem półtłustym i jajkami. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Plastry boczku zalej powstałą masą serową. |
| Krok 6 |
| Piez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po tym czasie wyjmij ciasto, połóż plastry zółtego sera i posyp papryką do smaku. Włóż na kolejne 5 minut (tak aby ser się roztopił). |