Przygotowanie |
Krok 1 |
Zacznij od przygotowania sosu. Fix Knorr połącz z dwiema szklankami wody, zagotuj i zdejmij z ognia. |
Krok 2 |
Chili, czosnek i natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj wszystko do sosu. |
Krok 3 |
Kalmary rozmroź. Następnie przetnij wzdłuż na pół, aby powstał duży plaster. Każdy plaster ponacinaj końcówką noża na krzyż. |
Krok 4 |
Teraz wytnij z kalmara paski o szerokości 4 cm. Każdy potnij na trójkąty. |
Krok 5 |
Kalmary przełóż do miski. Dopraw oliwą oraz szczyptą soli i pieprzu. |
Krok 6 |
Rozgrzej bardzo mocno patelnię. Następnie usmaż kalmary przez kilka sekund. |
Krok 7 |
Następnie zdejmij je z patelni i wrzuć do przygotowanego wcześniej sosu. Dodaj sok i skórkę z cytryny, wymieszaj i podawaj na liściach sałaty. |