| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zacznij od przygotowania sosu. Fix Knorr połącz z dwiema szklankami wody, zagotuj i zdejmij z ognia. |
| Krok 2 |
| Chili, czosnek i natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj wszystko do sosu. |
| Krok 3 |
| Kalmary rozmroź. Następnie przetnij wzdłuż na pół, aby powstał duży plaster. Każdy plaster ponacinaj końcówką noża na krzyż. |
| Krok 4 |
| Teraz wytnij z kalmara paski o szerokości 4 cm. Każdy potnij na trójkąty. |
| Krok 5 |
| Kalmary przełóż do miski. Dopraw oliwą oraz szczyptą soli i pieprzu. |
| Krok 6 |
| Rozgrzej bardzo mocno patelnię. Następnie usmaż kalmary przez kilka sekund. |
| Krok 7 |
| Następnie zdejmij je z patelni i wrzuć do przygotowanego wcześniej sosu. Dodaj sok i skórkę z cytryny, wymieszaj i podawaj na liściach sałaty. |