Pikantne kanapki z serem

Składniki:

  • chleb tostowy kromki - 5 sztuk
  • ser rokpol - 100 gramów
  • melon - 1 sztuka
  • sałata liście - 4 sztuki
  • ciemne winogrona - 5 sztuk
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • masło - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą szerokiej szklanki wykrój z chleba krążki, posmaruj je cieniutko masłem i ułóż cieniutkie plasterki sera.
  2. Z melona za pomocą specjalnej łyżeczki wykrój z melona 5 kulek, a winogrona przekrój na połówki.
  3. Na każdej kanapce ułóż umyty i osuszony listek sałaty, 1 kulkę melona i 2 połówki winogron. Udekoruj pikantne kanapki posiekanym szczypiorkiem, oprósz papryką i pieprzem.