|
Składniki | ||
piersi z kurczaka | 2 sztuki | |
jajko | 2 sztuki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
mąka | 3 łyżki | |
mąka kartoflana | 1 łyżka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
majonez | 2 łyżki | |
musztarda | 1 łyżka | |
śmietana 18 % | 2 łyżki | |
pieczarki | 50 gramów | |
ser zółty tarty | 1 szklanka | |
rolada ustrzycka | 1 szklanka | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
olej (do smażenia) | 1 szklanka | |
papryka pepperoni marynowana | 6 sztuk | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi, cebulę kroimy w kosteczke, dajemy do miski. Dodajemy starte sery, posiekane pieczarki, pokrojone papryki. Wbijamy jajka, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, obie mąki, posiekaną natkę, sol, pieprz, delikat i mini kosteczke czosnkową. Całość mieszamy, ma mieć konsystencje gęstej śmietany. |
Krok 2 |
Odstawiamy na 20 minut do lodówki . |
Krok 3 |
Olej rozgrzewamy na patelni, dużą łyżką kładziemy porcje ciasta i smażymy niewielkie placuszki na rumiano. Smacznego |
Autor: bernika bernika |