Pikantne kotleciki z kurczaka
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • jajko - 2 sztuki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • mąka - 3 łyżki
  • mąka kartoflana - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • majonez - 2 łyżki
  • musztarda - 1 łyżka
  • śmietana 18 % - 2 łyżki
  • pieczarki - 50 gramów
  • ser zółty tarty - 1 szklanka
  • rolada ustrzycka - 1 szklanka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej (do smażenia) - 1 szklanka
  • papryka pepperoni marynowana - 6 sztuk
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Piersi, cebulę kroimy w kosteczke, dajemy do miski. Dodajemy starte sery, posiekane pieczarki, pokrojone papryki. Wbijamy jajka, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, obie mąki, posiekaną natkę, sol, pieprz, delikat i mini kosteczke czosnkową. Całość mieszamy, ma mieć konsystencje gęstej śmietany.
  2. Odstawiamy na 20 minut do lodówki .
  3. Olej rozgrzewamy na patelni, dużą łyżką kładziemy porcje ciasta i smażymy niewielkie placuszki na rumiano. Smacznego