| |||||||||
| Składniki | ||
| piersi z kurczaka | 2 sztuki | |
| jajko | 2 sztuki | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| mąka | 3 łyżki | |
| mąka kartoflana | 1 łyżka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| majonez | 2 łyżki | |
| musztarda | 1 łyżka | |
| śmietana 18 % | 2 łyżki | |
| pieczarki | 50 gramów | |
| ser zółty tarty | 1 szklanka | |
| rolada ustrzycka | 1 szklanka | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| olej (do smażenia) | 1 szklanka | |
| papryka pepperoni marynowana | 6 sztuk | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi, cebulę kroimy w kosteczke, dajemy do miski. Dodajemy starte sery, posiekane pieczarki, pokrojone papryki. Wbijamy jajka, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, obie mąki, posiekaną natkę, sol, pieprz, delikat i mini kosteczke czosnkową. Całość mieszamy, ma mieć konsystencje gęstej śmietany. |
| Krok 2 |
| Odstawiamy na 20 minut do lodówki . |
| Krok 3 |
| Olej rozgrzewamy na patelni, dużą łyżką kładziemy porcje ciasta i smażymy niewielkie placuszki na rumiano. Smacznego |
| Autor: bernika bernika |