Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i czosnek posiekaj. Fasolę odsącz i rozgnieć widelcem. |
Krok 2 |
Rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i smaż przez chwilę. |
Krok 3 |
Dorzuć fasolę oraz wszystkie przyprawy i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia. |
Krok 4 |
Mięso przełóż do miski, dodaj zimną wodę, dokładnie wyrób, po czym dodaj masę fasolową, tartą bułkę oraz kukurydzę i ponownie wyrób. Dopraw solą i pieprzem. |
Krok 5 |
Mięso podziel na 12 części i formuj okrągłe kotlety. |
Krok 6 |
Obtocz je w mące i smaż na oleju przez 3-4 minuty, aby nabrały brązowego koloru. |
Krok 7 |
Kotlety odsącz z tłuszczu i podawaj na gorącą z sałatką i sosem. |