|
Składniki | ||
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
posiekane ząbki czosnku | 2 sztuki | |
posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
oliwa | 100 mililitrów | |
cebula pokrojona w kostkę | 1 sztuka | |
chilli | 1 szczypta | |
wytrawne wino białe | 0.75 szklanek | |
mule | 1.5 kilogramów | |
pomidory bez skórki posiekane | 5 sztuk | |
fasola czerwona ugotowana | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę smaż na oliwie przez 5 minut. |
Krok 2 |
Dodaj czosnek, chilli i pieprz. |
Krok 3 |
Po chwili dorzuć oczyszczone mule i wlej wino. Gotuj pod przykryciem około 5 minut, potrząsając garnkiem kilka razy, by mule się otworzyły. Te, które pozostaną zamknięte - wyrzuć. |
Krok 4 |
Dodaj pomidory, fasolę i natkę pietruszki, wymieszaj i podgrzej. Dodaj przyprawy. |
Autor: pasibrzuch |