Pikantne mule z fasolą

0


Średnie


45 min.


8 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
posiekane ząbki czosnku 2 sztuki
posiekana natka pietruszki2 łyżki
oliwa100 mililitrów
cebula pokrojona w kostkę1 sztuka
chilli1 szczypta
wytrawne wino białe0.75 szklanek
mule1.5 kilogramów
pomidory bez skórki posiekane 5 sztuk
fasola czerwona ugotowana 0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę smaż na oliwie przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj czosnek, chilli i pieprz.
Krok 3
Po chwili dorzuć oczyszczone mule i wlej wino. Gotuj pod przykryciem około 5 minut, potrząsając garnkiem kilka razy, by mule się otworzyły. Te, które pozostaną zamknięte - wyrzuć.
Krok 4
Dodaj pomidory, fasolę i natkę pietruszki, wymieszaj i podgrzej. Dodaj przyprawy.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl