Pikantne placki z surimi
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mąka orkiszowa - 2.5 szklanki
  • sól - 3 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • jajko - 1 sztuka
  • surimii - 150 gramów
  • mleko - 1.5 szklanek
  • olej - 5 łyżek
  • Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsypujemy mąkę, przyprawy, dodajemy mleko i wbijamy jajko. Składniki mieszamy trzepaczką na jednolite, dość gęste ciasto.
  2. Surimi odwijamy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do ciasta. Mieszamy.
  3. Patelnię rozgrzewamy i spryskujemy niewielka ilością oleju. Łyżka nakładamy placki i smażymy na złoty kolor z obu stron.