Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi umyj, osusz a następnie każdą z nich przekrój wzdłuż na dwa plastry jednakowej grubości.
|
Krok 2 |
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z olejem. Gotową marynatą posmaruj mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
|
Krok 3 |
Zamarynowane kawałki mięsa rozłóż na desce, śliwki pokrój w paseczki. Na każdy płat nałóż łyżeczkę śliwek oraz nieco pokruszonego sera.
|
Krok 4 |
Każdą porcję zroluj i owiń w dwa plastry boczku. Roladki smaż na rozgrzanym grillu po 15-20 minut, obracając co jakiś czas. Możesz je również upiec w piekarniku. Jako dodatek podaj żurawinę oraz Ketchup Hellmann’s Łagodny, którego pomidorowy smak będzie idealnie pasował do tej potrawy.
|