Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 1 kilogram
  • Przyprawa do grilla Knorr - 1 opakowanie
  • boczek wędzony - 20 plastrów
  • śliwka suszona - 20 sztuk
  • oscypek - 150 gramów
  • olej - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj, osusz a następnie każdą z nich przekrój wzdłuż na dwa plastry jednakowej grubości.
  2. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z olejem. Gotową marynatą posmaruj mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
  3. Zamarynowane kawałki mięsa rozłóż na desce, śliwki pokrój w paseczki. Na każdy płat nałóż łyżeczkę śliwek oraz nieco pokruszonego sera.
  4. Każdą porcję zroluj i owiń w dwa plastry boczku. Roladki smaż na rozgrzanym grillu po 15-20 minut, obracając co jakiś czas. Możesz je również upiec w piekarniku. Jako dodatek podaj żurawinę oraz Ketchup Hellmann’s Łagodny, którego pomidorowy smak będzie idealnie pasował do tej potrawy.