Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem

3


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka1 kilogram
Przyprawa do grilla Knorr1 opakowanie
boczek wędzony20 plastrów
śliwka suszona20 sztuk
oscypek150 gramów
olej100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Piersi umyj, osusz a następnie każdą z nich przekrój wzdłuż na dwa plastry jednakowej grubości.
Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z olejem. Gotową marynatą posmaruj mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Zamarynowane kawałki mięsa rozłóż na desce, śliwki pokrój w paseczki. Na każdy płat nałóż łyżeczkę śliwek oraz nieco pokruszonego sera.
Krok 4
Każdą porcję zroluj i owiń w dwa plastry boczku. Roladki smaż na rozgrzanym grillu po 15-20 minut, obracając co jakiś czas. Możesz je również upiec w piekarniku. Jako dodatek podaj żurawinę oraz Ketchup Hellmann’s Łagodny, którego pomidorowy smak będzie idealnie pasował do tej potrawy.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl