| |||||||||
| Składniki | ||
| śledzie w oleju | 400 gramów | |
| Ketchup Hellmann's Pikantny | 4 łyżki | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| miód | 1 łyżka | |
| ogórek konserwowy | 2 sztuki | |
| ser żółty | 60 gramów | |
| koperek | 0.5 pęczków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w większe kawałki. |
| Krok 2 |
| Cebulkę oraz ogórka pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z ketchupem i miodem. Ser zetrzyj na tarce. |
| Krok 3 |
| Śledzie ułóż na talerzy lub półmisku i polej przygotowanym pikantnym sosem. Następnie posyp startym serem. Podawaj udekorowane gałązkami koperku. |
| Autor: przepisy.pl |