|
Składniki | ||
śledzie w oleju | 400 gramów | |
Ketchup Hellmann's Pikantny | 4 łyżki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
miód | 1 łyżka | |
ogórek konserwowy | 2 sztuki | |
ser żółty | 60 gramów | |
koperek | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w większe kawałki. |
Krok 2 |
Cebulkę oraz ogórka pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z ketchupem i miodem. Ser zetrzyj na tarce. |
Krok 3 |
Śledzie ułóż na talerzy lub półmisku i polej przygotowanym pikantnym sosem. Następnie posyp startym serem. Podawaj udekorowane gałązkami koperku. |
Autor: przepisy.pl |