Pikantne śledzie w ognistej zalewie

88


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
śledzie w oleju400 gramów
Ketchup Hellmann's Pikantny4 łyżki
cebula czerwona1 sztuka
miód1 łyżka
ogórek konserwowy2 sztuki
ser żółty60 gramów
koperek0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w większe kawałki.
Krok 2
Cebulkę oraz ogórka pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z ketchupem i miodem. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Śledzie ułóż na talerzy lub półmisku i polej przygotowanym pikantnym sosem. Następnie posyp startym serem. Podawaj udekorowane gałązkami koperku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl