Pikantne śledzie w ognistej zalewie
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • śledzie w oleju - 400 gramów
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 4 łyżki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • miód - 1 łyżka
  • ogórek konserwowy - 2 sztuki
  • ser żółty - 60 gramów
  • koperek - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w większe kawałki.
  2. Cebulkę oraz ogórka pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z ketchupem i miodem. Ser zetrzyj na tarce.
  3. Śledzie ułóż na talerzy lub półmisku i polej przygotowanym pikantnym sosem. Następnie posyp startym serem. Podawaj udekorowane gałązkami koperku.