Pikantne penne bolognese - VIDEO

17


Łatwe


30 min.


5 os.

Składniki
mięso mielone wołowo-wieprzowe300 gramów
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
makaron300 gramów
pomidory2 sztuki
woda250 mililitrów
tarty żółty ser100 gramów
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso mielone podsmaż przez około 8 minut na gorącym oleju.
Krok 2
Fix wymieszaj z 250 mililitrami zimnej wody, dodaj do smażonego mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Mięso duś jeszcze pod przykryciem około 10 minut, mieszając sos co jakiś czas.
Krok 3
Na koniec dodaj dwa pokrojone w kostkę pomidory i duś jeszcze wszystko razem około 3 minut.
Krok 4
Sos podawaj wymieszany z ugotowanym na sposób al dente makaronem i tartym serem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl