|
Składniki | ||
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 300 gramów | |
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr | 1 opakowanie | |
makaron | 300 gramów | |
pomidory | 2 sztuki | |
woda | 250 mililitrów | |
tarty żółty ser | 100 gramów | |
olej | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso mielone podsmaż przez około 8 minut na gorącym oleju. |
Krok 2 |
Sos podawaj wymieszany z ugotowanym na sposób al dente makaronem i tartym serem. |
Krok 3 |
Na koniec dodaj dwa pokrojone w kostkę pomidory i duś jeszcze wszystko razem około 3 minut. |
Krok 4 |
Fix wymieszaj z 250 mililitrami zimnej wody, dodaj do smażonego mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Mięso duś jeszcze pod przykryciem około 10 minut, mieszając sos co jakiś czas. |
Autor: przepisy.pl |