Pikantne szaszłyki wołowe
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • rostbef - 500 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona cebula - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • pasta chili - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cukier brązowy - 1 łyżka
  • cebula dymka - 2 sztuki
  • olej - 15 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebulę w cząstki, rostbef w kawałki i nadziewaj po kolei na patyki do szaszłyków.
  2. Za pomocą malaksera połącz Fix Knorr, koncentrat pomidorowy, pastę chili, czosnek, cukier brązowy. Miksuj, aż powstanie gładka masa.
  3. Pokryj otrzymanym sosem mięso i cebulę, po czym włóż na 3 godziny do lodówki.
  4. Na gorącej patelni z olejem smaż szaszłyki z kilku stron, aż będą całe rumiane. Podawaj posypane posiekaną dymką z ryżem i np. puree z dyni.