Pikantne szaszłyki z kurczaka
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • suszona papryczka piri-piri - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 6 łyżek
  • kolendra - 1 pęczek
  • gęsty jogurt do podania
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm.
  2. Przygotuj marynatę: w misce połącz Ketchup Hellmann’s Pikantny z naturalną przyprawą Knorr, przeciśniętym czosnkiem, posiekaną kolendrą i pokruszoną papryczką piri-piri.
  3. Zamarynuj mięso na co najmniej 1 h.
  4. Teraz nabijaj kurczaka na patyczki do szaszłyków.
  5. Gotowe szaszłyki piecz na grillu po kilka minut z każdej strony. Podawaj z jogurtem.