Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną

6


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
chili mielone2 szczypty
mielona wołowina150 gramów
kumin1 łyżeczka
kolendra mielona1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy1 łyżka
passata pomidorowa 150 mililitrów
mieszanka meksykańska puszka200 gramów
Kaszotto meksykańskie Knorr1 opakowanie
kolendra świeża1 pęczek
muszle do taco 8 sztuk
sałata lodowa4 listków
pomidory2 sztuki
serek typu Bieluch1 opakowanie
sok z cytryny1 łyżka
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa z oliwek4 łyżki
ser cheddar30 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj przyprawy i mięso – smaż do odparowania wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem.
Krok 2
Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i wlej ok. 250 ml gorącej wody oraz passatę – kaszę gotuj ok. 15 minut, do momentu aż będzie miękka.
Krok 3
Po tym czasie do garnka dodaj odsączona mieszankę meksykańską, całość wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 4
Przygotowane kaszotto nałóż do muszli Tacos i ułóż w naczyniu, w którym będziesz serwować potrawę. Liście sałaty pokrój w cienkie paski, cheddar zetrzyj na tarce o grubych oczkach a pomidory pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
Serek połącz z sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Gotowe Tacos’y podawaj z przygotowanymi składnikami oraz serkiem. Przed podaniem posyp listkami świeżej kolendry.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl