Pikantne wafle z ziołowym mascarpone
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wafle - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • ser mascarpone - 150 gramów
  • pomidorki cherry - 12 sztuk
  • boczek wędzony - 8 plastrów
  • koperek - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • kolendra - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki
  • świeży tymianek do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami.
  2. Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie.
  3. Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.
  4. Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem.
  5. Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku.
  6. Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem.