Pikantne wafle z ziołowym mascarpone

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
wafle4 sztuki
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
ser mascarpone150 gramów
pomidorki cherry 12 sztuk
boczek wędzony8 plastrów
koperek1 łyżka
natka pietruszki1 łyżka
kolendra1 łyżka
oliwa z oliwek3 łyżki
woda3 łyżki
świeży tymianek do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami.
Krok 2
Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.
Krok 4
Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku.
Krok 6
Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl