| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 3 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| kolendra | 1 łyżka | |
| natka pietruszki | 1 łyżka | |
| koperek | 1 łyżka | |
| pomidorki cherry | 12 sztuk | |
| ser mascarpone | 150 gramów | |
| boczek wędzony | 8 plastrów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| wafle | 4 sztuki | |
| świeży tymianek do dekoracji |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami. |
| Krok 2 |
| Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie. |
| Krok 3 |
| Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. |
| Krok 4 |
| Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem. |
| Krok 5 |
| Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku. |
| Krok 6 |
| Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem. |
| Autor: przepisy.pl |