|
Składniki | ||
woda | 3 łyżki | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
kolendra | 1 łyżka | |
natka pietruszki | 1 łyżka | |
koperek | 1 łyżka | |
pomidorki cherry | 12 sztuk | |
ser mascarpone | 150 gramów | |
boczek wędzony | 8 plastrów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
wafle | 4 sztuki | |
świeży tymianek do dekoracji |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami. |
Krok 2 |
Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie. |
Krok 3 |
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. |
Krok 4 |
Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem. |
Krok 5 |
Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku. |
Krok 6 |
Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem. |
Autor: przepisy.pl |