Pikantne wafle z ziołowym mascarpone

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
woda3 łyżki
oliwa z oliwek3 łyżki
kolendra1 łyżka
natka pietruszki1 łyżka
koperek1 łyżka
pomidorki cherry 12 sztuk
ser mascarpone150 gramów
boczek wędzony8 plastrów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
wafle4 sztuki
świeży tymianek do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami.
Krok 2
Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.
Krok 4
Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku.
Krok 6
Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl