| |||||||||
| Składniki | ||
| parówki | 4 sztuki | |
| bułki do hot-dogów | 4 sztuki | |
| Majonez Hellmann’s Original | 4 łyżki | |
| ogórek konserwowy | 2 sztuki | |
| sałata lodowa | 0.5 sztuk | |
| kukurydza mała puszka | 1 opakowanie | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Sałatę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę i wymieszaj wszystko z majonezem. |
| Krok 2 |
| Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe. |
| Krok 3 |
| Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku. |
| Krok 4 |
| W każdej bułce umieść wcześniej przygotowaną sałatkę oraz parówkę. Hot dogi podawaj od razu po przygotowaniu. |
| Autor: przepisy.pl |