Piknikowy hot dog
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • parówki - 4 sztuki
  • bułki do hot-dogów - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • ogórek konserwowy - 2 sztuki
  • sałata lodowa - 0.5 sztuk
  • kukurydza mała puszka - 1 opakowanie
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę i wymieszaj wszystko z majonezem.
  2. Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.
  3. Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku.
  4. W każdej bułce umieść wcześniej przygotowaną sałatkę oraz parówkę. Hot dogi podawaj od razu po przygotowaniu.