Pilaw hiszpański

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • pomidory - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • filety z kurczaka - 0.5 kilogramów
  • woreczki ryżu - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.
  2. Mięso pokrój w paski i dodaj do cebuli. Smaż przez 10 minut.
  3. Paprykę pokój w kostkę, dodaj do mięsa.
  4. Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść we wrzącej wodzie.
  5. Na patelnię wrzuć ryż i smaż 3 minuty. Wlej przygotowany bulion i smaż pod przykryciem do czasu, gdy ryż stanie się miękki.
  6. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Po kilku minutach dorzuć do ryżu.
  7. Smaż do czasu, gdy cały wywar i sok z pomidorów wciągnie ryż. W razie potrzeby można podlewać wodą.