| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni. |
| Krok 2 |
| Mięso pokrój w paski i dodaj do cebuli. Smaż przez 10 minut. |
| Krok 3 |
| Paprykę pokój w kostkę, dodaj do mięsa. |
| Krok 4 |
| Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść we wrzącej wodzie. |
| Krok 5 |
| Na patelnię wrzuć ryż i smaż 3 minuty. Wlej przygotowany bulion i smaż pod przykryciem do czasu, gdy ryż stanie się miękki. |
| Krok 6 |
| Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Po kilku minutach dorzuć do ryżu. |
| Krok 7 |
| Smaż do czasu, gdy cały wywar i sok z pomidorów wciągnie ryż. W razie potrzeby można podlewać wodą. |