Pilaw hiszpański

1


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
pomidory4 sztuki
sól1 szczypta
papryka czerwona1 sztuka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
filety z kurczaka0.5 kilogramów
woreczki ryżu3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.
Krok 2
Mięso pokrój w paski i dodaj do cebuli. Smaż przez 10 minut.
Krok 3
Paprykę pokój w kostkę, dodaj do mięsa.
Krok 4
Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść we wrzącej wodzie.
Krok 5
Na patelnię wrzuć ryż i smaż 3 minuty. Wlej przygotowany bulion i smaż pod przykryciem do czasu, gdy ryż stanie się miękki.
Krok 6
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Po kilku minutach dorzuć do ryżu.
Krok 7
Smaż do czasu, gdy cały wywar i sok z pomidorów wciągnie ryż. W razie potrzeby można podlewać wodą.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl