Pita z jagnięciną i warzywami

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
chlebek pita3 sztuki
łopatka jagnięca500 gramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 opakowanie
kwaśna śmietana100 mililitrów
czerwona cebula1 sztuka
cytryna2 sztuki
ząbki czosnku3 sztuki
kilka listków sałaty
ogórek1 sztuka
pomidor1 sztuka
ser żółty tarty150 gramów
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr.
Krok 2
Następnie rozgrzej mocno olej na patelni i podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj posiekany czosnek i smaż całość, aż nabierze mocno rumianych kolorów.
Krok 3
Po usmażeniu przełóż mięso do miski, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Krok 4
Chlebek pita połóż na grillu na kilka minut z każdej strony.
Krok 5
Porwij liście sałaty, ogórka pokrój w plastry, pomidora i cebulę na pół plastry.
Krok 6
Nakładaj warzywa i mięso do chlebka pita. Podawaj oddzielnie ze startym serem i kwaśną śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl