PRZEPISY.PL

Piwny gulasz wieprzowy

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • szynka wieprzowa500 g
  • cebula2 szt
  • smalec50 g
  • słodka papryka1 łyżka
  • kminek1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
    • Krok 1

      Mięso umyj dokładnie pod bieżącą wodą i pokrój w grubą kostkę. Oprósz papryką.
    • Krok 2

      Roztop w rondlu smalec i podsmaż posiekaną wcześniej cebulkę. Przyrumień. Dodaj kostki mięsa i smaż ok. 10 minut. Oprósz kminkiem i podlej połową piwa.
    • Krok 3

      Duś na małym ogniu przez ok. 45 minut, po czym dolej resztę piwa i dodaj pokruszony razowy chleb. Kontynuuj duszenie jeszcze przez 15 minut.
    • Krok 4

      Przed podaniem dopraw piwny gulasz solą i pieprzem do smaku.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    5
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Średnie
    7
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    4
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    7
    Średnie
    0
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Średnie