Dodaj do ksiązki kucharskiej Piwny gulasz wieprzowy

Piwny gulasz wieprzowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Piwny gulasz wieprzowy - składniki:

  • szynka wieprzowa - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • smalec - 50 gramów
  • słodka papryka - 1 łyżka
  • kminek - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

Piwny gulasz wieprzowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj dokładnie pod bieżącą wodą i pokrój w grubą kostkę. Oprósz papryką.
  2. Roztop w rondlu smalec i podsmaż posiekaną wcześniej cebulkę. Przyrumień. Dodaj kostki mięsa i smaż ok. 10 minut. Oprósz kminkiem i podlej połową piwa.
  3. Duś na małym ogniu przez ok. 45 minut, po czym dolej resztę piwa i dodaj pokruszony razowy chleb. Kontynuuj duszenie jeszcze przez 15 minut.
  4. Przed podaniem dopraw piwny gulasz solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

PIWNY GULASZ WIEPRZOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso umyj dokładnie pod bieżącą wodą i pokrój w grubą kostkę. Oprósz papryką.

2

Roztop w rondlu smalec i podsmaż posiekaną wcześniej cebulkę. Przyrumień. Dodaj kostki mięsa i smaż ok. 10 minut. Oprósz kminkiem i podlej połową piwa.

3

Duś na małym ogniu przez ok. 45 minut, po czym dolej resztę piwa i dodaj pokruszony razowy chleb. Kontynuuj duszenie jeszcze przez 15 minut.

4

Przed podaniem dopraw piwny gulasz solą i pieprzem do smaku.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sincronizadas, Sałatka meksykańska z kurczakiem, obiad z kabaczka, makaron obiad, Przepis z makaron zapiekany z serem i jajkiem, Potrawka z kurczaka po meksykańsku, Ryba w zalewie, Barszcz biały chrzanowy , Rosół, Przepis z przygotowanie golonki, Przepisy świąteczne, Kalafior, łosoś dzwonki, Przepis z z fileta, Sałatka z tuńczykiem, obiad bezmiesne, makaron - kokardki, Roladki wołowe zwijane po myśliwsku, przyprawa do ogórków, Przepis z zapiekanki W, Sos beszamelowy , Rulony śledziowe z ziołową nutką, Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem, Aromatyczny herbaciany pstrąg, placki ziemniaczane z sosem gulaszowym, Sos szodonowy, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Ciasto na pizze, sałatka z jajkami, Sałatka Nicejska, Sałatka z porów, Makaron, sałatka awokado, Przepis z Kurczak marynata, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Rama Culinesse, sałatka z winogronem, Gyros, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zupa pieczarkowa, Kluski farszem chlebowym, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Chłopski przysmak, Udka, Sałatka owocowa z winogronami, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Przepis z sałatki z serem i jajkiem, Placki Cygana , Kurczak pieczony na butelce, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Mielone, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , ryz z tunczykiem, Przepis z makaron z kurczakiem i serem feta, Kapusta z grochem, Kremowy kurczak, Deser z lodami "Sowa", Przepis z mięso łopatka obiad, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, Kaczka, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Pieczeń, Krem z brokułów ze słonecznikiem