Piwosz

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

170

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 łyżeczka

0.66 szklanki

1.5 opakowania

1 opakowanie

krem:

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na ciasto: Kasię utrzeć na tarce, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać piwo, olejek waniliowy i wrobić ciasto.

Krok 2

Włożyć na 1 godzinę do zamrażalnika.

Krok 3

Wyjąć, podzielić na 3 części.

Krok 4

Upiec oddzielnie każdy placek.

Krok 5

Przepis na krem: Z mleka, cukru, obu mąk i olejku rumowego ugotować budyń.

Krok 6

Gdy wystygnie dodać Kasię.

Krok 7

Utrzeć.

Krok 8

Przełożyć ciasto kremem.

Krok 9

Można polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z ziemniaków
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej