Pizza Diavola

Składniki:

  • oliwa z oliwek - 1 szczypta
  • czarny pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • szynka w plastrach - 150 gramów
  • mozzarella - 200 gramów
  • ciasto na pizze - 500 gramów
  • oliwki czarne bez pestek - 20 sztuk
  • pomidory w puszce bez skórek - 1 opakowanie
  • zielone papryczki chili - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.
  2. Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.
  3. Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.
  4. Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
  5. Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.