| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min. |
| Krok 2 |
| Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku. |
| Krok 3 |
| Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w paski pozbywając się gniazda nasiennego.. |
| Krok 4 |
| Stolnice lub blat stołu podsyp mąka połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 cm średnicy i 1 cm grubości. |
| Krok 5 |
| Placek umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować 1 cm odstępu od rantu. Posyp serem. |
| Krok 6 |
| Na pizzy ułóż szynkę i posyp równomiernie warzywami i dodaj na koniec rozkruszoną mini kostkę Knorr. Piecz 20 min w 180 C |