Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidorki pokrój na połówki. |
Krok 2 |
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut. |
Krok 3 |
Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostki czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku. |
Krok 4 |
Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości. |
Krok 5 |
Placek umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka. |
Krok 6 |
Na wierzchu pizzy ułóż tarty ser mozzarella oraz niewielką ilość cebuli i czosnku. Na wierzchu poukładaj owoce morza oraz połówki pomidorów malinowych. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut. Pizzę przed podaniem polej kilkoma kroplami oliwy. |