|
Składniki | ||
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
pokrojona w paseczki bazylia (kilka listków) | 4 łyżki | |
parmezan starty | 5 łyżek | |
mozzarella | 250 gramów | |
ciasto na pizze | 500 gramów | |
ricotta | 150 gramów | |
ser pecorino | 150 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze. |
Krok 2 |
Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino. |
Krok 3 |
Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem. |
Krok 4 |
Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni. |
Krok 5 |
W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią. |
Autor: pasibrzuch |