| |||||||||
| Składniki | ||
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
| pokrojona w paseczki bazylia (kilka listków) | 4 łyżki | |
| parmezan starty | 5 łyżek | |
| mozzarella | 250 gramów | |
| ciasto na pizze | 500 gramów | |
| ricotta | 150 gramów | |
| ser pecorino | 150 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze. |
| Krok 2 |
| Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino. |
| Krok 3 |
| Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem. |
| Krok 4 |
| Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni. |
| Krok 5 |
| W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią. |
| Autor: pasibrzuch |