| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
|
| Krok 2 |
| Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, dzielimy je na 3 części, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć.
|
| Krok 3 |
| Włączamy piekarnik do rozgrzania (kamień do pieczenia rozgrzewa się ok 30 min w 250 stopniach).
|
| Krok 4 |
| Szparagi obieramy do 3/4 wysokości i kroimy w podłużne plastry.
|
| Krok 5 |
| Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos spaghetti toscana Knorr i układamy szparagi. Pizze zsuwamy na gorący kamień lub wkładamy blachę do piekarnika.
Pieczemy ok 10 -15 min. |