Przygotowanie |
Krok 1 |
Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek dodaj czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku. |
Krok 2 |
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut. |
Krok 3 |
Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości. |
Krok 4 |
Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka. Posyp serem. |
Krok 5 |
Na pizzy ułóż szynkę. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut. |